- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Rotativa la guvernare e sub semnul întrebării
Primul lider din interiorul PNL care pune sub semnul întrebării rotativa la guvernarea României este Alexandru Muraru, deputat și lider al PNL Iași.
„România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei. Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a declarat pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.
Liberalul consideră, totodată, că „PSD a primit în compensare şi are lucruri foarte importante, precum Finanţele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”.
„PSD are în prezent trei ministere cheie, unele din cele mai importante, pe care le-ar păstra dacă rotativa nu s-ar realiza”, a spus el.
Potrivit lui Muraru, PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare deţinută de PNL, pentru a nu se declanşa o luptă de putere la vârful PSD. „Cred că PSD ar accepta acest lucru şi pentru a evita o luptă de putere în interiorul partidului, dacă s-ar deschide o competiţie privind persoana care va ocupa funcţia de premier. Pentru că rotativa presupune ca postul de premier să revină PSD, nu se spune că revine automat preşedintelui partidului”, a adăugat Alexandru Muraru.